fredag 31 december 2010

Gott nytt år önskar jag och Silahs Er alla!

Nu ska vi ut och gå årets sista promenad med Issa, Patrik och alla hundarna.
Efter promenaden ska jag hem och göra mig iordning och packa ihop allt för mitt och Tereses nyårsfirande! Hoppas Ni alla får en super kväll!

torsdag 30 december 2010

Safari

Idag har vi varit på safari på Söderåsen, Issa, Patrik, Erik, Gunilla och Fredrik och våra 7 hundar. Vi såg älgar, rådjur och var livrädda för att stöta på vildsvin. Men egentligen så såg vi bara hjortar. Patrik (stadsbo) har inte helt 100 koll på skillnaden mellan älg och hjort. Men oojjj va många dom var! När jag vandrade runt där i skogen ensam och la ut Silahs spår så hör jag hur det knakar till 15 meter framför mig där skuttade en hjort, en till, en till, ja, jag överdriver inte att dom var 20 st som kom på rad. Jag stod stilla och fick syn på hanen som kom sist och var dubbelt så stor som dom andra och hade horn på huvudet som liknade en älgs. Då kände jag att jag helst ville bli till snö. Han stod där och glodde på mig och jag började tassa bortåt med nätta kliv. Jag kände hur hans blickar brännde i nacken på mig. Nej, dom är väl inte argsinta direkt men om ni sett dom där hornen hade ni inte flinat åt mig när ni läser detta. :)
Silahs var jätte duktig i spåret, klev över en pinne med plockade upp/ stannade vi dom andra. Där var väl knappt en millimeter som det inte låg mat till hjortarna, hjortskit eller spår efter dom. Så mitt spår låg med andra ord i hjortarnas. Jag är alltså väldigt nöjd med S som klarade det fint.
Vi gjorde ett uppletande med retning till S, han stack direkt ut och hämtade leksaken och kom tillbaka.... NÄSTAN! Två meter framför mig stannade han, sen lekte han någon slags pillutta dig lek och tramsade.
Vi är nöjda med dagen och jag tackar så hemskt mycket för dom jätte goda mackorna och chailatten som Patrik och Issa bjöd på.
När jag kom hem slängde jag mig i duschen direkt för att värma upp mig själv. Sen kom Terese och hämtade mig så vi kunde åka och handla vin och mat till imorgon.
Det blir en lugn kväll imorgon, jag, Terese och Silahs. Vi ska laga mat och ha det trevligt.
På tisdag ska vi ut och spåra igen, nice!
Nu ska jag kolla på Victoria Secret`s show, äta godis och få ångest haha!

onsdag 29 december 2010

Mindre bra update.

Har inte pallat uppdatera här. Måndagen bjöd på rean tillsammans med Steffi, vi gick först på Väla sen i stan jag köpte byxor (ej rea) och tre tröjor (rea) så jag är nöjd. På kvällen var jag hos mamma, vi åt kebab och kollade pirates of Caribbean. Tisdag: jag, Issa och Putte åkte med hundarna till Sofiero skogen och gick en runda, hundarna var lösa hela tiden och lekte. När vi kom hem somnade Silahs och jag gick hem till Steffi en sväng. På kvällen kom min syster och hennes Erik och hämtade mig och S för att äta middag hos mamma. Sen blev det nästa film i ledet av pirates, jag somnade dock på soffan. Imorse gick jag med S i skogen på Maria Park sen åkte jag med syrran och hennes man hem när dom ändå skulle det hållet. Var hemma och degade en timme sen stack jag ner i stan o fikade med Jennifer som nyligen kommit hem från Bali. När jag kom hem la jag mig på soffan och läste några kapitel i min bok. Pappa och mina syskon skulle äta middag hos honom men jag hade redan hunnit äta kvällsmat :( ikväll har vi haft kusinträff på Mogwai, det var verkligen roligt! Nu är klockan två och jag måste sova för imorgon är vi ett gäng som ska ut och spåra med hundarna. Vi blir hämtade vid elva. Sov gott och stackars er som läst allt detta, godnatt! :)

söndag 26 december 2010

Juldagen

Igår åkte jag och S ut till mamma, syrran o Erik, vi gick en promenad och sen kom pappa och lillebror. Vi käkade lite middag men jag hann inte med hela middagen eftersom jag skulle hem och göra mig iordning för kvällen.
Silahs stannade hos mamma som är så snäll och hjälper mig med honom när det behövs.
När jag gjort mig iordning mötte jag upp Steffi och vi gick hem till Terese där hon och Elin väntade. Terese hade lagat mat till oss så vi åt och drack och snackade skit. Jätte mysigt!
Naturligtvis blev det en liten utgång. Jag avslutade kvällen med att handla mat med mig hem som jag tryckte i mig här hemma innan jag däckade.
Vid tolv idag kom syrran och Erik och lämnade Silahs dom hade varit ute och gått en långpromenad så jag fick hem en väldigt trött vovve. Skönt!
Jag och S har legat på soffan exakt hela dagen och kollat på alla möjliga filmer på tvn.
Ikväll ska jag och mina syskon och Erik såklart gå och se Narina på bio.
Imorgon väntar rean!

lördag 25 december 2010

Titta va fina leksaker Silahs fått av mamma, Olle, Sofie och Erik

Julafton





Började dagen med att träffa Issa, Ebba och Vilda vi var ute och gick i 2,5 timma i skogen. Och hundarna fick springa lösa och busa jätte mycket.
Sen vart det hem och göra sig iordning. Klockan tre samlades hela familjen och släkten hos pappa för att fira jul.
Massor med mat och julklappar, en helt perfekt julafton och jag är jätte glad och nöjd med allt jag fick.
Tack så hemskt mycket allihop!

Idag ska vi hem till mamma och äta lite och ha det mysigt.
Ikväll ska jag hem till TT och äta ännu mer, kanske blir det en utgång ikväll det får vi se. :)

Den här halsduken med inbyggd luva har min syster gjort till min lillebror. Den är heeelt underbar, jag har beställt en till mig. :)

Jag fick dom här fantastiskt fina raggsockorna som min syster gjort helt själv. Ser ni L:et?

torsdag 23 december 2010

S vill absolut inte klippa klorna! I need some help, haha!

Det är kanske inte lönt att slå in nått egentligen, han har ju redan framkikat....

Silahs julklappar

Men jag orkade bara slå in sköldpaddan. Vilken lat matte han har va?!

Vet ni vad jag har gjort idag mina vänner?

Jo, jag har varit och solat och det var fanimej på tiden och det bästa jag gjort på länge. Imorgon kör vi 20 minuter till, det är slut på att se ut som ett vandrande lakan nu!

Har även varit en snabb visit på banken i Helsingör och i Helsingborg.

Mötte pappa och köpte julklapp till mig, jag fick en jätte fin klänning och ett halsband som jag ska ha imorgon när vi firar jul.

Kanske är det den som åker på när jag ska till Terese på juldagen.
Om vi ska ut? Det har vi inte bestämt, tar det som det kommer. :)

Idag kom min syster och hennes Erik ner hit till Hbg, för er som inte vet så bor dom i Uppsala. Har dock inte träffat dom än då dom hänger ute hos mamma.

Igår mötte jag upp Frida på Steffis salong sen gick vi ner i stan och fikade. Äntligen har hon kommit hem igen från sitt Sthlm`s-äventyr! Vi gick en snabbis på stan sen ringde Steffi och sa att hon slutat. Jag gick och mötte upp henne och vi körde ut till Väla.
Jag råkade köpa lite fler julklappar till S.

Nu väntar jag på att mamma ska komma förbi med julklappsetiketter och papper så att jag kan slå in mina sista julklappar, för det glömde jag att köpa idag. Sen ljög jag och sa att det var slut på Hemköp, sorry mamma... :)
Är det lönt att slå in spårapporterna till Silahs?

Paketet har redan kommit!

Jag och Issa beställde ju lite grejer häromdagen från haromi.se och idag kom paketet fram. Så nu premiär äter S från den nya skålen som han fått i julklapp av min mamma. Maten smakade ännu bättre ur denna skålen!
Tack så jätte mycket mamma!!

Sen la han sig och somnade igen...

- Varför väcker du mig såhär tidigt? (halv tio) Jag vill inte ut och gå i det snöovädret. Nej matte, du får gå själv!

Öppnar själv!

tisdag 21 december 2010

Gran och klappar

Julgranen är klädd (hos pappa) och klapparna är inhandlade med andra ord kan jag ta det lugnt nu. Har farit runt i djuraffärer efter en matbar till S men kom hem med andra julklappar än just en matbar. Vad jag köpt kan jag inte skriva här ifall Silahs läser... Betalar inte 500 kr för en ställning och två skålar när det kostar 200 på nätet. Så nu har jag och Issa tillsammans beställt hem halva haromi.se och antagligen hela lagret av spårapporter. Köpte läderapporter idag också i djuraffären som S ska få i julis. Hoppas han blir glad! Imorgon ska vi möta Emmelie och Vilda klockan elva för en promenix i Pålsjö. Halv två ska jag träffa Frida i stan för fika. Nu ska jag däremot sova men först läsa lite, nattinatt!

Fullmåne

Jag och Silahs är nu i skogen och går. Fin måne va?!

måndag 20 december 2010

Bokhandlaren i Kabul

Första dagen på mitt lov är nu förbi men inte har jag legat på latsidan bara för att jag är ledig. Steg upp halv nio och började dagen med att damsuga och moppa golven sen gjorde jag mig klar för dagen, gick ut med S och käkade frukost när vi kommit in.
Sen gick jag ner i stan strax innan elva för julklappsjakt mötte Pernilla och letade fler julklappar som hon ska ge. När vi sprungit runt i alla affärer mötte vi upp Frida, Elin, Josse mfl. för lunch på Mezzo. Blev en runda till på stan sen, nu har jag kollat in det mesta som ska inhandlas imorgon. Ikväll gick jag och S en långpromenad med Josse i Pålsjö och ner längs havet.
Igår va jag och pappa och käkade på Haket jag åt oxfilé och kycklingspett med klyftpotatis och nån sås. Till efterrätt citron och vanlij glass med chokladsås, fint! Sen gick vi hem till pappa och jag visade Jay Smith för honom som inte sett ett enda avsnitt av idol, han tyckte att han var mycket bra!
Jag fick en kamera av pappa som han inte använder längre en Canon, så nu kan jag ta bättre bilder.

Imorgon ska jag möta mamma och vi ska handla julklappar efter det ska jag möta pappa för att  göra detsamma samt köpa en gran.

Tycker inte det är ok att man saltar så mycket som man gör på "promenadstråken" i Helsingborg. Hundarna börjar tom. halta för det svider så på dom. Fick dra upp Silahs i snön och torka av hans små tossor och välja en annan väg där det inte var salt. Dessutom tycker jag det blir väldigt mycket halare med det slasket som blir när man saltat och förövrigt förstör det skor OCH det blir skitigt. Jag anser det är bättre att skotta men låta det vara snö kvar som man sedan grusar på.
Nu ska jag läsa i min bok Bokhandlaren i Kabul av Åsne Seierstad, en väldigt bra och läsvärd bok.
Godnatt!

söndag 19 december 2010

Vinterbus på Svedbergakulle

Idag har jag varit och handlat julklappar med mamma och pappa, så nu har jag en färdig och 3 kvar... Nej, 4 förresten Silahs måste ju också få en klapp eller två!
När jag kommit hem vid halv två kom Issa och Patrik och hämtade mig efter en stund. Vi körde till Svedbergakulle där hundarna fick härja fritt dock var där en hel del folk i skogen som åkte pulka så lite koppelpromenad blev det också.
Nu har jag en vovve som har deckat i soffan bredvid. Snart ska jag gå hem till pappa sen ska vi ner i stan och käka.




Glömde skriva att jag och Issa var i Pålsjö igår också såklart! ;)

lördag 18 december 2010

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Djursjukskötare, veterinär, psykolog, arkitekt, polis eller sjuksköterska?
Har suttit och läst lite om dessa utbildningar ikväll och jag är om möjligt ännu mer förvirrad nu... Ska man gå den långa eller korta vägen? Hälften av dessa utbildningar är ca 5- 5,5 år och dom andra är mellan 2- 3 år långa.
"Åå du ska ju såklart bli det du verkligen vill"
Jojo, men vad vill jag då?
Kanske hundförare inom polisen eller tullen?
Jag blir knäpp av detta, när vet man att man vet vad man vill?

torsdag 16 december 2010

Vet ni!

När jag äntligen fått till det och lärt mig hur man gör för att blogga från mobilen genom att skicka e-post. Så har den här sidan nu tagit tag i sig själv, i samma veva som jag satt och meckade med koder och e-post adresser, och faktiskt fixat så att man kan skriva mer än bara rubriker här från mobilen, fantastiskt! :P Man kan tom. länka så då passar jag på att prova den funktionen med en länk till S nya foder som hittills funkar bra. Jag är långt ifrån en foderexpert men har blivit rekommenderad detta av en vän som själv blivit detsamma. 359 kr för 15 kg är inte helt fel om det funkar bra! :) Ni som vet något om foder får mer än gärna kommentera det. Det är medium han äter. ................. Det blev inget med att länka man kan inte få allt. Men iallafall så heter hemsidan hallafoder.se

Blabla

Bloggar och hemsidor som aldrig uppdateras är väldigt tråkiga och tillslut blir dom ointressanta och man ger upp att gå in på dom. Känner att jag inte är på topp vad det gäller bloggeriet just nu men försöker ändå. :P Snön har fullkomligt vräkt ner hela dagen idag och det tycker jag mycket om! Nu är det vitt, ljust och tyst ute igen istället för grått och trist. Kursen i måndags var snabbt avklarad och vi var bara tre ekipage på plats. Vi skulle gå genom alla moment en och en tillsammans med instruktören. Silahs började kursen med att få "utbrott" på den engelska springer spanieln alltså den som S råkat i luven på en gång förut. Ni som inte vet vad som hände då och är intresserade kan hitta det i tidigare inlägg. Tydligen har S och spanieln fortfarande något otalt med varandra. Det hände inte mer än att S blev as lack när spanieln skulle passera oss i måndags. Nog om det, momenten gick ok men inte mer än så. Olle (instruktören) sa att S har en stor potential men behöver tagga ner lite (precis vad jag försöker med hela tiden och jag tycker mig kunna se små framsteg som görs sakta men säkert). I övrigt sa han att momenten finns där men behöver slipas en del på men som sagt att vi har lite mognad att jobba med. Skam den som ger sig vi har inte bråttom någonstans. Snart har jag jullov sen har jag bara en vårtermin kvar när även den är avklarad har jag förhoppningsvis fixat gymnasiet, bättre sent än aldrig. Bilden är på min änglahund Zelda, är hon inte helt fantastiskt söt?!

onsdag 15 december 2010

Orkar inte

uppdatera idag, får bli imorgon istället klockan är halv nio o jag ska faktiskt gå och lägga mig snart, godnatt!

tisdag 14 december 2010

Gäsp

Jag är så himla trött så ögonen går i kors. Snart har jag jullov i 3 veckor, sista dagen på fredag ska bli så skönt!!! Sista riktiga jullovet i mitt liv, hoppas jag, så långa lov har man inte på högskolan ju. Imorgon kommer en bättre uppdatering om gårdagens kurs och dagens promenad med Issa och vilddjuren som var den bästa promenaden med alla vovvarna tillsammans någonsin. Hemligheten bakom det berättar jag imorgon. Nu är klockan elva och jag ligger i sängen har redan sovit två timmar på soffan mellan 20- 22. Har förresten börjat med ett nytt svenskt foder till Silahs som heter Halla. Han har varit ganska kladdig i magen lite för ofta och misstänker att det är fodret så därför kände jag att det var dags att prova något annat. Länkar till hemsidan imorgon när jag skriver från datorn. Nu ska jag släcka lampan, godnatt!

söndag 12 december 2010

Yngsjö 12/12, bilderna har jag tagit från Eriks sida.

Mira
SilahsEbbaRoxy

Spår i Yngsjö

Imorse kom Isabelle och hennes mamma, Monica, och hämtade mig och min vovve för att åka till Ann Wanker i Yngsjö.
Vi började med att gå ut spåren och alla gick samtidigt. Efter en stund hade alla kommit tillbaka till parkeringen utom mamma Monica.
Efter en halvtimme började vi leta jag, Ann och Issa tog med Silahs och Ebba gick ner mot stranden och ropade för full hals. Men ingen Monica. Efter ytterligare en stund tog Ann sin Tira och gick spåret, tog alla apporter samt slutet, men ingen Monica...
Efter nästan två timmar kom hon tillbaka, ja, hon hade gått lite vilse om man säger så. Som tur var hade det inte hänt något!

Erik la ut spår till Silahs och jag la ut ett till hans Mira.
Silahs plockade upp två apporter och markerade en, vilket var alla förutom slutet. Första vinkeln "fuskade" han lite då han inte gick exakt i spåret utan korsade lite. Men andra vinkeln tog han perfekt. Slutet hittade han såklart det med jag var heeelt slut när vi kom fram till slutet efter att ha små sprungit i 30 cm snö. Var väldigt nöjd med min lille påg.

Vi körde även lite uppletande, Silahs är inte direkt super på att komma in med grejerna men en hejjare på att springa ut och plocka föremålen.
Däremot var han väldigt mycket duktigare på att komma in (om man nu kan kalla det så när han står 2 meter framför) än vad jag trodde. Bad jag honom att stanna så gjorde han faktiskt det så att jag kunde gå fram och leka lite med den fina leksaken han letat upp i snön.

Är super nöjd med dagen och tackar så mycket för idag!

Nu är jag hemma hos mamma, dagmatten skulle börjat imorgon efter att ha varit sjuk men har ställt in iallafall.
Jag och S sover här hemma för då kan han vara här till 11 ungefär imorgon innan mamma kör och lämnar honom. Vilket ju då innebär att han inte är hemma själv speciellt länge. Tack så mycket mamma!
Trots att jag redan ätit hemma kunde jag ju absolut inte motstå fläskestek, potatis, rödkål och gräddsås. Sååå himla gott jag åt tre portioner och nu ligger jag på soffan och jäser.
Hoppas att ni haft en lika bra helg som jag har!

Lördag

Jag vaknade vid halv tio på lördagen tack vare att jag inte druckit så mycket hos Jocke så mådde jag dessutom bra! Fantastiskt va?!
Silahs var hemma hos mamma eftersom hon var gullig och passade honom fredag - lördag så att han inte skulle sitta hemma själv en fredagskväll :P
Jag började med att storstäda sen tog jag bussen hem till mamma, "lånade" några gardiner som hon inte använder, kopplade S för en skön promenad hem i snöblasket.
På kvällen kom Emmelie hem till mig vi satt och snackade hela kvällen och hade Satc 1 filmen på i bakgrunden.
Mysig lördag!
Förresten var det riktigt bra att Jay vann Idol!

Jaha, då kör vi en "helguppdatering" nu. Börjar med bilder från fredagens julfest hemma hos Jocke.

Tack mina vänner för en mycket trevlig kväll!