onsdag 14 mars 2012

Nu är verkligen våren här!

Idag har det varit riktigt fint väder ute, typ 15 grader i solen, hur gött är inte det?
På morgonpromenaden fick vi sällskap av 3 kinesiska nakenhundar på hemvägen, det tyckte Silahs var roligt såklart. Skönt att gå med hundar som är så ointresserade av att leka för det gör ju att S inte studsar lika mycket på dom hela tiden. Även om han såklart försökte dra igång dom med jämna mellanrum, så lätt kan man ju inte ge upp!
På eftermiddagen blev det långpromenad nr 2 och denna gången längs havet och stranden och vidare in i stan. Stannade till vid Steffi på salongen och sa hej, Silahs gick på bakbenen utanför fönstren för att se om hon va där inne, så söt!
En dam på stan stannade till och tyckte till om selen på Silahs, hon tyckte att det var så skönt att se att fler och fler har sele på sina hundar, hon gillade inte halsband eftersom det inte är bra för nacke och rygg. Jag kan inte annat än hålla med till hundra procent. Jag har alltid sele på S just för att det är skonsamt tillskillnad från halsband för att inte tala om helstryp, eller dressyrlänk som man så fint kallar det. Okej om man har en hund som alltid går fint på sidan och aldrig drar eller rycker i kopplet, men det har inte jag så sele it is. Givetvis en vanlig y-sele och inte "antidrag" för dom är heller inte speciellt bra för nacke och rygg. Undrar hur det är med Halti, kan heller inte vara speciellt bra (framförallt inte för nacken det blir ju ett konstigt vrid hela tiden) i det långa loppet. Har sett många hundar som har halti och när hunden vrider på huvudet så åker "banden" upp och trycker precis under ögat, kan inte vara så bekvämt!
Nej, nu låter jag väldigt anti, som träningsredskap för en period tror jag att antidrag-selar (VISSA TYPER) kan vara bra men jag tror faktiskt inte dom är speciellt bra om hunden går och drar runt i dom. MEN å andra sidan så kan matte/ husse skadas om dom ska släpas runt bakom en stor dragande hund. Ja, pest eller kolera. Man får träna och träna det viktigaste är ju att man verkligen försöker. :) Kan ju när jag ändå är igång erkänna att jag haft antidrag på S ibland speciellt när vi gick med andra hundar och när det va halt ute men han slutade inte dra för det. För det gör dom inte rycket blir bara mindre för människan. Det om det.... Nu ska jag snart gå o lägga mig, nattinatti!

1 kommentar:

  1. Ja det är kanske mer skonsamt med en sele men jag som du vet använder "dresyrlänk" har inget val om jag ska kunna gå med båda mina hundar.

    SvaraRadera