tisdag 17 april 2012

Viltspår

Japp jag skulle berätta lite om viltspårskursen.
Det var en väldigt bra dag med trevliga hundar och ägare dessutom fick vi ett perfekt väder att hänga ute i skogen i. Vi var 4 boxrar med ägare och jag tror att alla provade på viltspår för första gången. Vi la först ut spår som var ca. 20-25 meter sen fikade vi och instruktören gick genom lite teori. Innan vi gick spåret skulle hunden få nosa på en klöv, Silahs hann knappt nosa på sin innan han tog den i munnen och bar den stolt till sitt spår, ingen tveksamhet där inte! Alla hundarna förstod ganska fort vad som skulle göras och klarade sina spår jätte bra. När alla hade gått sina spår gick vi tillbaka och trodde väl att vi skulle lägga ett spår till som var lite längre. Men icke?! Man ska sluta på topp sa instruktören så vi lägger inte fler. OK, det är sant men om man går en prova på kurs som ska hålla på 10-16 och betalar 200 kr. Så tycker iaf jag att man ska hålla på till 16 och inte 13? Vi fick iaf mycket beröm för våra hundar och jag vill absolut fortsätta lägga viltspår och nu vet jag ju hur man gör! :) Tyckte att det var super roligt och det tror jag att Silahs tyckte också! :) Ja det verkade som att alla hundarna uppskattade det.
Vi kursare satt kvar och pratade när instruktören gick iväg för att gå sitt eget spår. När hon kom tillbaka frågade hon om vi ville följa med till en sjö som låg precis intill. Så det gjorde vi allihopa. Jag och Natalie gick en sväng där med hundarna. Eftersom Silahs precis haft öroninflammation och har lite sår kvar i örat så ville jag inte släppa honom vid sjön. För det hade tagit 2 sekunder så vet jag var han hade varit. Så han fick nöja sig med plask vattenbrynet tror att Emma och Silahs hade roligt ändå.
Slutsatsen av dagen är att jag var väldigt nöjd med Silahs och spårandet, han var verkligen duktig! Ska leta mark vi får vara på och inhandla en skånk/klöv och blod. :)
Tack för en trevlig dag!

Skulle lägga upp lite bilder nu men det gick inte för jag har inte utrymme kvar för det? Fattar noll...

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. De var en härlig dag, Tack för trevligt sällskap!! :))
    Måste fixa mark som vi kan spåra på, jag & Emsan är super sugna på att viltspåra igen!

    SvaraRadera