måndag 30 november 2009

Jag får dåligt samvete när Silahs ligger och sover på dagen. Samtidigt så vet jag att han ska få sova för han är ju fortfarande en valp. Men hur mycket ska han sova? Hur mycket ska man aktivera dom? Hur långt och hur många promenader om dagen? Måste jag leka med honom hela tiden när han är vaken? Nej, det vet jag att jag inte ska, men jag får ändå dåligt samvete när jag inte gör det, jag låter honom leka lite själv också. Hade varit bra med en manual om exakt hur det ska gå till. Så hade man inte haft dåligt samvete i onödan.
Julskyltning gick jätte bra igår. Men herregud va många kommentarer man fick höra om att man hade hunden med sig. Det är ju helt sjukt va många "förstå-sig-påare" det finns. Och dessutom hade jag tyckt det varit mycket roligare om folk kom fram till en och framförde sin åsikt istället för att gå och viska bakom ryggen. Då hade jag iaf fått en chans att säga emot. Den första som kommentera bakom ryggen fick däremot ett svar av mig, vilket resulterade i att hon iprincip bad om ursäkt och kom senare fram och ville hälsa på våra hundar.
Jag och Steffi var ju heller inte dom enda som hade med sina hundar. Och ja, jag kan hålla med om att det är en ganska stressande miljö för en hund OM hunden själv är en stressad individ. Och har man en stressad hund tycker jag heller inte att man ska utsätta hunden för stressande miljöer där den kanske rent av mår riktigt dåligt. MEN om inte hunden är på det viset kan jag inte se något problem i att ta med sin hund bland massa människor. Utan ser det enbart som ett fantastiskt tränings- och socialiseringstillfälle.

Och att folk trampar på dom är väl ungefär lika stor risk som att någon trampar på alla 3-åringar som springer rundor bland alla fötter? Så vitt jag vet var det ingen som trampade våra hundars tassar.

Och till mamman som kläckte ur sig "Varför tar folk med sig sina hundar hit? Är det inte bättre dom går hem med dom?": Hade det inte varit bättre att du gått hem med din 4- åring som satt och gallskrek i vagnen? Han verkade ju inte ens uppskatta att vara på stan. Och våra hundar och alla andras hundar är inte hälften så störande som det konstanta skrikandet.

Jag förstår inte hur man ens kan reta sig på att någon går förbi med en hund som ger blanka fan i personen i fråga. Då har man nog på tok för lite att göra...

Ja, nog om det. Nu ska jag äta soppan som jag lagat och sen blir det nattjobb 20- 06.30, byta jobb någon? :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar