måndag 15 augusti 2011

Bra dag!


Idag stod Silahs i baren och servade mig och Nadde, han svänger ihop en jägerbomb i ett kick!
Jag överlevde min monsterhelg! Vilken tur va?!
Idag hade jag och en kollega, Annika (som är instruktör) bestämt träff för ett arrengerat hundmöte. Vi har pratat en del om hur jag ska träna just detta med Silahs och hon var så himla gullig och föreslog att vi skulle mötas imorse med hennes två hundar. Annikas dotter var också med och stod vid sidan av stigen med 2 av deras hundar och Annika själv stod bara och tittade på vad jag gjorde. Eftersom jag skulle visa hur jag gör när jag verkligen försöker "göra rätt" så gick det väldigt bra. Tog lite tid första gången då jag fick bromsa upp Silahs några gånger men det gick väldigt bra. Det är såklart skillnad när det är uppgjort och jag vet att hennes hundar kommer sitta kvar och framför allt att jag har hur mycket tid på mig så helst att genomföra det korrekt. Normalt vid hundmöten så sitter knappast de mötande blickstilla och väntar in mig.
Vi passerade dom några gånger och körde även omvänt att Denise och hundarna passerade oss då jag hade Silahs sittandes framför mig. Första gången reste han sig och ville fram men det blev inget med det och de andra gångerna gick det super bra. Så nu har jag fått en liten självförtroende-boost i träningskapitlet "hundmöte". Är jätte glad för att Annika och Denise ville hjälpa mig! :) Vi ska försöka få ihop något liknande om några veckor för att se om vi gjort några framsteg till dess. :P

Efteråt gick jag och Silahs i skogen en runda och han var lerig från topp till tå när vi gick hem. Jag tycker själv det är kul att bli skitig (med rätt kläder på) och att hoppa i vattenpölar så jag blir så full i skratt varje gång Silahs får fnatt i lervälling och vattenpölar.

På eftermiddagen bestämde jag och Nadde date och hon gick hem till oss, jag och S gick ut och mötte henne och han fick inte hälsa. Utan vi körde lite kontaktövningar och när han hade "hissat ner sig" så gick vi. När vi skulle gå in i lägenheten fick Silahs vänta medans Nadde gick in först, sen jag och sist S. Han försökte hoppa på henne precis när vi kom in men eftersom han var kopplad så gick det inte. Jag behöll kopplet på och vi gick ut på balkongen. Jag kunde ta av det direkt, för vet ni vad?! Silahs var lugn som en filbunke. När vi efter några timmar gick in och satte oss i soffan (vilket brukar vara ett moment i sig... då gästerna helt plötsligt blir oerhört roliga på nytt, som om dom precis kommit och behöver tvätta sig i ansiktet) så la sig Silahs mellan oss i soffan och SOV!! Alltså idag har verkligen varit vår dag och jag är så stolt över vad vi åstadkommit idag!

Jag är ledig imorgon också och först på dagens schema står det att jag ska gå till Pernilla och bli fixa frisyren, äntligen!!!! Ska bli så roligt att bli fin i håret igen!! :)
När jag är färdig och fin där så ska jag hem och hämta Silahs och sen ska vi möta Issa och Albin för promenad. Herregud vad längesen vi sågs och det ska bli så himla roligt att se magen. Det är nog minst en månad sen jag såg henne sist så magen lär ju vara gaaanska så stor nu. :P Vi ska öva på att gå fint i koppel, oh my, haha vad har vi gett oss in på?

Nu ska jag hopp i säng, sov gott mina vänner!

2 kommentarer: