torsdag 31 maj 2012

Emmelie och Vilda

Jag och Emmelie gick en lång promenad med hundarna. Dom fick springa av sig och leka och vi la varsitt spår till dom i skogen. Vi var ute i två timmar sen kom jag lagom hem till att Revenge började på TVn. Skulle ha tränat idag men hann inte till passet för vi va i stan och tittade på alla bal-deltagare längre än vad jag trodde. Men jag har hunnit med 3 pass denna veckan. Imorgon jobbar jag men på lördag åker min arma kropp på body attacken istället för idag. :)

Lillebror på bal

Idag är det bal för alla studenterna. Här ser ni min lillebror påväg till balen med en kompis. Det är så roligt att se alla fina studenter när dom ska på balen. Visst är han stilig min bror?! :)

Hundglass

Va i hundaffären igår för att köpa mer b-vitamin mot fästingar. Kom givetvis ut med en del godis till lilleman också. Bland annat den här hundglassen som bestod av vom, nått mer och en tredje grej som låg i nått djurs tarm. Minnet är bra men kort... Dom ska iaf serveras frysta så blir det helt enkelt en hundglass, perfekt när det är varmt. Jag lät den tina först för den måste ju såklart inte serveras frusen. Slurp sa det så va glassen ut och fick med andra ord 5 av 5 hundben i betyg!

Skoj med traktordäck :)

Träning

Vi tränar en del inför utställningen nu. Det travas en del och Silahs får stå snyggt. Denna bilden är från igår. Kyltäcket som jag beställde kom i måndags och det passade som en smäck! Däremot har vi inte behövt använda det för sommaren försvann?! Hoppas på att den kommer snart igen!

onsdag 30 maj 2012

Måndag och Tisdag

I måndags fyllde lillebror hela 19 år. Det firade vi genom att familjen (minus syrran som bor i Sthlm) gick ut och åt. Vi käkade på Pålsjö krog, mycket gott! Jag åt Ugnsbakad bergtungafilé med hummer och murkelstuvade kräftstjärtar och champagnesås och till efterrätt Chokladfondant med vaniljglass, fint! Va riktigt mätt o nöjd efter. :) Tisdagen bjöd på jobb och Silahs var med lillebror hela dagen. På kvällen gick jag och S en långpromenad. Givetvis hittade han ett dike med tillhörande bäck bestående av lera. Han tyckte det va sjukt kul att rusa runt i det. Fick dra fram trädgårdsslangen och spola av honom i mammas trädgård. :)

söndag 27 maj 2012

Kalas

Efter balkongfixet så gick jag och S hem till mamma för släktkalas. Lillebror fyller 19 år imorgon, vi grillade och åt kladdkaka med hallon och vanlijglass, riktigt nice!
Idag efter att jag hade varit på body pump så tog jag äntligen tag i min balkong. Nu är det städat ordentligt jag har planterat blommor, sått fröer, slipat lite på möblerna, dynorna är på plats och i vattenbadet simmar det några blomblad. Nu är det bara att vänta på att det ska växa upp och bli "bulligt". Välkommen sommar!!!

Sommar

Nu när jag har jobbat så har vi fått ta långpromenaderna på förmiddagen. I detta fina vädret kan man ju vara ute hur länge som helst så vi har varit ute i över 2 timmar som såklart också innehållit morgondopp. :) När jag jobbat har Dagmatte varit ute med honom och sen har lillebror passat honom på kvällen. Igår var Sillen hos mamma så efter jobb åkte jag dit och hann även se Loreen vinna. Fastän jag inte bryr mig så mycket om tävlingen egentligen så blir man ju ändå glad när Sverige tar hem det! :)

torsdag 24 maj 2012

Sova på kyldyna

Ännu en dag med strålande solsken!! :) Idag pallrade jag mig iväg för att träna vilket jag inte gjort sen i lördags. Inte för att jag inte velat utan för att det helt enkelt inte funnits tid. Jag prioriterar såklart att vara med S innan jag går iväg till jobbet tex. Men idag blev det äntligen av, 45 min core och efter det 20 min på cross trainern. När jag kom hem så kom strax därefter Silahs Dagmatte och gick en sväng med honom. Efteråt gick jag och Silahs ner till stranden så att han fick sig ett dopp och en lugn promenad fram och tillbaka. Blev stranden idag igen med Jennifer, jag gillar att sola lite för mycket för mitt eget bästa tror jag. Min bränna på ryggen gjorde sig påmind imorse när jag vaknade och nu när det är bedtime känner jag absolut det. Ryggen kokar men så kom jag på den briljanta idéen att jag ju faktiskt har en kyldyna i detta hushåll. Så nu ligger jag på den och det är verkligen fantastiskt skönt!!! Svalkar gott kan ni tro! Kul att den kommer till användning också eftersom att mister S inte vill ligga på den. :) Nu när det är sommar så är det så skönt att gå en lite längre runda precis innan det är sovdax. Det är varmt och ljust ute långt in på kvällen. På vintern vill man ju knappt gå ut mitt på dagen. Vi gick en runda på 30 min vid halv elva och passade även på att träna lite på att trava och stå, inför utställningen, gick super bra. :) Hög tid att träna på detta. Tabellen om hur varmt det blir i bilen får ni mer än gärna ta och dela. Väldigt viktigt att sprida detta. För dom flesta som har hund är det ingen nyhet direkt men ändå så är det många hundar som dör pga att de blivit lämnade i bilen på sommaren. Så det tåls att spridas och påminnas om det.

onsdag 23 maj 2012

Kyltäcke

Har precis beställt ett Hurtta kyltäcke till Silahs. Han är ganska värmekänslig och hoppas att detta kan hjälpa honom när det är extra varmt. Köpte en kyldyna i höstas när dom reades och vi hade premiär med dynan häromdagen men givetvis ska han inte ligga på den utan ligger hellre och trycker i badrummet. Men den kan ju ändå va bra i bilen eller buren för där har han inte så mycket annat val än att va på den. Jag och Jennifer drog ner till stranden idag för att sola och jag va så jädrans duktig och krämade in mig i solskydd 30. Dock inte ryggen då det ju är ganska svårt att göra själv, tänkte att Jennifer kunde hjälpa mig med det. Men det glömde ju jag bort. Så nu har jag såklart bränt mig ganska duktigt på hela ryggen. Man kan också se det som ett litet experiment... för på resten av kroppen har jag bara fått nån nyans mörkare färg (jag va genomskinlig med inslag av blått från början) och inte en tillstymmelse till rött medan då min okrämade rygg liknar nått i stil med en kräfta. Så hörrni mina vänner, använd solskydd det fungerar mer än vad man tror! :)

Klipp o färg

Har varit hos Steffi o klippt mig också färgade vi en utväxt, är riktigt nöjd!!! :) Man ser inte riktigt på bilden syns mer i verkligheten och ha gärna överseende med att jag ser ganska skev ut på bilden! :)

tisdag 22 maj 2012

Bollkalle

Dagens strandbilder

Gött!!! Jag har hittat en genväg till att lägga upp bilder, det blir lite meckigare men det är ju inte lönt att blogga utan bilder. Nu är jag påväg till jobb, hoppas innerligt att det inte är lila varmt där idag!!!

Check out this image

I wanted to share something on Photobucket with you!

See the fullsize version at: http://s1049.photobucket.com/albums/s389/Silahs/?action=view¤t=132454b8.jpg&evt=user_media_share


Sent from my iPhone

Test

Varmt

Jag och Silahs har varit ute i över två timmar. Skogen, stranden med tillhörande bad nu när det är såhär varmt och sen tog vi gågatan i stan hem. Sa hej till Steffi på salongen och Mettes fralla valp Fellini var där. Så han och S fick hälsa på varandra. Gick ut vid åtta och kunde redan då ha bara linne, riktigt skönt! Tog fina bilder på S när han badade men det går fortfarande inte att lägga upp dom. Får försöka fixa med det i dagarna.

måndag 21 maj 2012

Nervös

Ni som varit lediga idag i dom härliga 27 graderna som Helsingborg bjudit på, ni kan slänga Er i väggen. En annan har jobbat i 38 grader iförd långärmad skjorta och långbyxor, slå det om ni kan?! Fyfan säger jag bara, huvudet dunkar fortfarande. Jobb imorgon med, mest troligt är att det är lika varmt på jobb imorgon. Men sen är jag ledig i två dagar! Hade inte förvånat mig om det regnar på onsdag bara för det... Hoppas inte!! Hann med att anmäla S till utställningen i Landskrona innan jag skuttade till jobbet idag. Så länge sen jag ställde ut honom så att jag blir helt löjligt nervös bara jag tänker på det!!! Kanske svimmar när det är dags. Och nej det är inte resultatet jag är nervös över utan min prestation. Måste köpa nytt halsband till honom men det har jag ju tid på mig att göra. :)

söndag 20 maj 2012

Inga bilder

Jag kan fortfarande inte lägga upp bilder så då är det inte så roligt att skriva heller. Har jobbat tolv timmar idag, klockan är snart 23 o jag är påväg hem. Har haft jätte mycket och göra på jobb har knappt suttit ner alls. Sjukt varmt va det också, gick runt och svettades som en gris och halsa flaskor med vatten. 5 av dom flaskorna verkar ha fastnat i mitt knä det är rejält svullet (inte helt ovanligt) kluckar nästan i det när jag går. :) Silahs har varit hos mamma hela dagen och nu är jag snart där. Ska hoppa av bussen nu. Godnatt!! :)

fredag 18 maj 2012

Frullefika

I förmiddags mötte jag Nadde i stan för en frullefika, scones och en chailatte. Vi gick en runda på stan och jag hittade en klänning som jag hängde undan till imorgon. Ska nog ner o köpa den, tänker att den blir bra till min lillebrors student. Blev en timme på locket när jag kom hem och sen tog jag vovven och gick ner längs havet och in mot stan. Lite socialträning på gågatan med massor av folk, perfekt! S uppförde sig som om han inte gjort något annat vilket såklart gjorde mig glad. Ska gå ner och träna lite passivitet i dagarna tänkte jag. Bara gå ner o sätta oss på en bänk med behörigt avstånd från förbipasserande. Endast för att S ska slippa bli snubblad över. Kan ju kanske va på sin plats... :) Vill kunna lägga upp bilder nuuuu!

Stop i lagens namn!

Vi passerade imorse en pågående begravning och får snart syn på att den är polis övervakad. Nyfiken i en strut som jag är kunde jag inte låta bli utan var helt enkelt tvungen att gå närmre och se vad som hände. Passerade två av poliserna och låtsades som att jag skulle in på minneslunden bredvid. Gick en vända in i lunden och tittade på alla fina blommor. Påvägen tillbaka tänkte jag fråga varför polisen stod där och om jag kunde stå till tjänst med något. Kanske inte riktigt men jag ville fråga vad som hände. Men blev avbruten då den ena polisen började prata med mig om Silahs. Han ville så gärna ha en boxer och tyckte S var så fin. Blev lite full i skratt när två manliga poliser i 30-35 årsåldern står och tittar på min hund och den ena konstapeln säger "aawwww" petar till sin kollega och fortsätter "titta så söt han är". Men han har helt rätt jag har världens finaste hund!

Trams!!

Sånt jävla trams! Är det bara jag som har problem med att lägga upp bilder för att man fyllt sin kvot?? Så löjligt! Lönt att blogga utan bilder? Skit tråkigt ju. Ååååå

En varg!!!

Igår träffade vi på en varg i skogen, en tam, rättare sagt en Ceskoslovenský vlciak (Tjeckoslovakisk varghund). För Er som inte vet så är detta en relativt ny ras där man korsat schäfer med karpatisk varg.

Ska vi gå ut?

Igår gick vi en lång härlig promenad i det härliga vårvädret (stor ironi på det sist nämnda). 2,5 timme i en egentligen lagom temperatur men mindre lagom blåst, har bott i Helsingborg hela mitt liv (vindens stad) och är ändå inte van... Vi fick dock bara en kortare men ganska intensiv regnskur över oss så det va ju okej. :) Jag la även ett spår på promenaden som han trots vinden tog väldigt bra. Jag hittade den största maskrosen jag någonsin sett!! En belgisk jätte maskros! Hann väll knappt plocka den innan Silahs låtsades som att han var den som fann detta fynd och vips så hade han snott den från mig. Han gick med den i munnen en bra bit och förbipasserande log så sött mot min fyrbenta vän. Efter en halv timme bestämde sig Silahs plötsligt för att maskrosen skulle dö, and so it did, end of story...

tisdag 15 maj 2012

Tröttast

Va ganska trött idag när jag slutat jobba kl. 13. Sprang inom Apoteket och köpte alsollösning till S tass. Han slickar inte lika mycket på den nu men där är helt klart något som stör honom. Kan fortfarande inte se något annat än den kala fläcken men fick tipset att testa med att tvätta med detta morgon och kväll några dagar så får vi se. Gick en snabbis med S när jag kom hem sen var det soffan nästa och en tupplur. Blev ingen träning för jag va alldeles för trött och vaden är fortfarande sådär. Tänkte inte ens gå någon längre runda med S men när vi kom ut så var vädret så skönt och det hade slutat blåsa (typ) så det blev en timme iallafall. Bättre än inget! :) Tänkte ta en fin bild på S vid solnedgången och det gjorde jag men den blev inte riktigt så fin som jag hade tänkt. Inte så konstigt kanske när jag fotade med den fattiga kameran som min gamla iPhone har. Men ni kan ju försöka tänka Er hur den hade kunnat se ut. :) Nu svimmar jag snart av trötthet. Imorgon blir det träning och släktkalas på kvällen för att fira min kusin som fyller 20 år idag. Grattis!!!!

måndag 14 maj 2012

Kursavslut

Nu är vi precis hemkomna från kursavslutningen. Tycker det är tråkigt att det redan är slut men jag och Emmelie blev inbjudna till att vara med och träna tillsammans med instruktörerna på tisdagar. Så det ska vi absolut göra, roligt! :) Nu är jag i säng och ska sova, klockan ringer 03.15 woohoooo!!!! Men jag slutar 13 så det är fint. Tog en timme på soffan innan kursen idag då jag steg upp halv fyra imorse med. Imorgon blir det träning för min del bara krampen i vaderna har släppt till dess. Nu är dom inkletade i liniment så förhoppningsvis har det försvunnit till imorgon. Sov gott!

söndag 13 maj 2012

Idag har jag varit på Body Combat för första gången och det var faktiskt riktigt roligt så det ska jag gå på fler gånger. Har jag sagt att jag gått ner 7 kilo nu? Gött är det! Eftersom S ska ta det lite lugnt tills jag vet vad som är eller förhoppningsvis INTE är så blev det ingen långpromenad idag. Men vädret har varit och är så fint så jag bestämde att vi ändå skulle gå en lugn promenad upp till Pålsjö Slott och sätta oss där på en filt. Tog med hans aktiveringspyramid och fyra koner så vi kunde träna lite rally också. Blev två härliga timmar i det underbara vädret. Har ju regnat och varit trist några dagar nu så det här vädret var verkligen efterlängtat! Nu håller vi tummarna för att det stannar. :)