onsdag 24 februari 2010

Släng ner hunden i marken så blir det bra sen!

Jag är huuungrig!
Orkar inte laga mat det är kanske det absolut tråkigaste som finns. Dessutom kommer jag aldrig på något bra att laga. Det ska gå snabbt som attans att göra och innehålla helst 0 moment, Någon som har ett bra förslag?

Var ute med Silahs innan i skogen mötte en tjej som hade någon golden blandning. Han ville fram och hälsa på Sillen (självklart ville Sillen fram till honom också) men jag gick förbi. Då tar tjejen sin hund och trycker ner den i marken skriker nej och sen går dom. Varför?
Jo för att man har suttit och glott på Ceasar Millan och tror efter det att om man trycker ner hunden i marken så har du lösningen.
Öva kontakt med hunden istället och utifrån det kan du lära den att passera andra hundar.
Hunden fattar inte vafan den ska ner i marken och göra...
Dessutom kan dom konsterna man gör men hunden i omkullkastningen skapa ganska allvarliga ryggproblem.
Läser ju i Anders Hallgrens bok problemhund och hundproblem och i den kan man läsa om en studie han har gjort med hjälp av kiropraktorer och andra ryggspecialsiter. Den omfattade 400 hundar och dessa var i stort sett helt vanliga hundar. Studien visade att 63% av hundarna hade något slags ryggproblem. Av de hundarna som hade ryggproblem var det 55% som var problematiska. De flesta var överaktiva och agressiva.
Ska inte dra det för långt men dom kunde se att ryggproblem utgör en irritation som ofta leder till stress, aggressivitet eller rädsla för många hundar.
Orsaken till ryggproblem kan vara
1. Hälta av någon anledning vid tidig ålder
2. Olyckshändelser
3. Ryck och dragande i koppel

Och under olyckhändelser står det såhär:
"Hundar som har blivit utsatta för "yttre våld" på något sätt, löper enligt undersökningen större risk för ryggproblem än andra. Hela 72% av de hundar som råkat ut för plötslig yttre påverkan hade ryggproblem.
Under rubriken olyckshändelser döljer sig sådant som attack från en annan hund, plötslig nedbrottning eller omkullslängning (ingår tyvärr i viss "ledarskapsträning"), påkörning av till expempel cykel eller bil eller att hunden råkar i obalans under bilfärd, som till exempel vid hastig inbromsning eller acceleration. Utsätts en hund för något som innebär kraftigt rubbad balans, uppstår en plötslig anspänning av en eller flera muskelgrupper i ett försök hos hunden att återvinna balansen. Resultatet kan då bli en sträckning eller till och med bristning av en utsatt muskel. Eftersom den här typen av företeelser kan leda till senare ryggproblem hos hunden, ska man till varje pris försöka undvika dem."

Och tillsist en liten parantes av de hundar som hade avvikelser på nackkotorna hade 91% (!!) ofta dragit i kopplet eller utsatts för hårda ryck.
Det är alltså farligt att rycka hårt i kopplet.

Stackars dig som läst allt detta utan att bry sig ett pillevitt om hundar! :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar